Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomatiesy 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
pomidor 1 sztukmała
cebula 1 sztuk
ogórek konserwowy 1 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Jedno pokroić w drobną kostkę, drugie w centymetrowe krążki. Skropić
sokiem z cytryny.
Pomidor sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę.
Cebulę i
ogórek obrać. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z
jabłkiem. Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w drobną kostkę. Połączyć z
jabłkiem,
pomidorem,
cebulą i
ogórkiem. Dodać
majonez, łyżeczkę drobno posiekanego
koperku oraz
sól i
pieprz do smaku. Starannie wymieszać. Nakładać na krążki
jabłek. Podawać przybrane
koperkiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: FloressData: 2009-01-03dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: