ßßß Cookit - przepis na Tatar z matiesów

Tatar z matiesów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
matiesy 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
pomidor 1 sztuk
mała cebula 1 sztuk
ogórek konserwowy 1 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Jedno pokroić w drobną kostkę, drugie w centymetrowe krążki. Skropić sokiem z cytryny. Pomidor sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę. Cebulę i ogórek obrać. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z jabłkiem. Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić w drobną kostkę. Połączyć z jabłkiem, pomidorem, cebulą i ogórkiem. Dodać majonez, łyżeczkę drobno posiekanego koperku oraz sól i pieprz do smaku. Starannie wymieszać. Nakładać na krążki jabłek. Podawać przybrane koperkiem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: Floress
Data: 2009-01-03
dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6837/Tatar-z-matiesow