Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 750 gramów
marchewka 400 gramów
cebula 250 gramów
pieczarki 250 gramów
boczek wędzony 150 gramów
olej 6 łyżek stołowych
wino czerwone 1 szklanek
bulion 1 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
tymianek 0,5 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Boczek i umyte, osuszone
mięso pokroić w paski. oczyszczona
marchewkę pokroić w krążki, a
cebulę w cząstki,
pieczarki na ćwiartki.
Boczek podsmażyć na
oleju i wyjąć. W tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, a
potem mięso. Całość oprószyć
sola,
pieprzem i
cukrem, dodać listki i
tymianek. Wlać połowę
wina oraz
bulionu i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając resztą
wina i
bulionu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: