ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki nadziewane farszem

Ziemniaki nadziewane farszem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
boczek wędzony 50 gramów
por 1 sztuk
ser feta 150 gramów
masło 20 gramów
jogurt naturalny 300 mililitrów
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane duże ziemniaki zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 20 minut. Odcedzić, a gdy wystygną ostrożnie wydrążyć łyżką. Miąższ pokroić w kostkę. Boczek i ser tez pokroić w kostkę. Oczyszczony duży por pokroić w plasterki i 2 minuty gotować w osolonej wodzie. Na maśle podsmażyć boczek i wymieszać z ziemniakami, porem i serem. Farszem napełnić ziemniaczane miseczki. Ułożyć je w brytfance i wstawić na ok. 18 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Wymieszać jogurt z roztartym czosnkiem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Sosem polać gorące ziemniaki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10821/Ziemniaki-nadziewane-farszem-