ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychcukier 275 gramówmasło 250 gramówbrzoskwinie 500 gramówjajka 5 sztukser mielony 1 kilogramówsól 1 szczyptabudyń waniliowy 2 sztukśmietana 250 gramówkonfitura brzoskwiniowa 2 łyżek stołowychciasteczka migdałowe 250 gramówWykonanie:Kilka ciasteczek odłożyć do dekoracji, a resztę rozgnieść lub zmielić i połączyć z 100g cukru, proszkiem do pieczenia oraz mąką, dodać masło i zagnieść na kruszonkę. 2/3 kruszonki wyłożyć na blaszkę wysmarowana tłuszczem. Pozostałą kruszonkę posypać łyżką mąki i rozkruszyć na papierze i schłodzić. Brzoskwinie sparzyć i zdjąć skórkę. Owoce pokroić w paski. Można też utrzeć brzoskwiń z puszki. Żółtka utrzeć z 175g cukru, dodać ser, śmietanę i budynie, a na końcu delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z białek z dodatkiem soli. Masę rozłożyć na spód, a na masę wyłożyć brzoskwinie i pozostałą kruszonkę. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Podgrzana konfiturę wyłożyć na upieczone ciasto. Wierzch ozdobić całymi oraz pokruszonymi ciasteczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: eXaxzsOsVFpTGData: 2012-09-13Ala pisze:Zrobilam wczoraj te ralogiki, wyszly pycha i po prostu rozplywaja sie w ustach ! Zrobilam jedna partie z dzemem truskawkowym a druga z jezynowym. Z przepisu wychodzi ich naprawde bardzo duzo , bardzo tani i wydajny przepis. Dzieki dziewczyny i lece po kolejnego do kuchni !Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: