ßßß Cookit - przepis na Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
płatki śledziowe w opakowaniu (z octem)2 sztuk
cebula 3 sztuk
majonez 1 szklanek
jajka ugotowane 4 sztuk
żółty tarty ser 50 gramów
Wykonanie:
Płaty osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę też pokroić w kostkę, jajka posiekać.
W szklanym naczyniu układać warstwy: cebulę, jajka, śledzie. Układać ,aż do wyczerpania wszystkich składników. Każdą warstwę posmarować cienko majonezem. Wierzch posypać drobno startym serem. Wstawić na godzinę do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4584/Sledzie-pod-pierzynka