Wykonanie
Ostatnia chwila żeby zrobić pyszne
śledzie pod pierzynką. Przyda się szklane wyższe naczynie, bo bardzo dekoracyjnie wygląda warstwowość tej "sałatki".6-7
płatków śledziowych w
oleju2 ugotowane
ziemniaki2 ugotowane małe
buraczki2
jajko na twardo1 mała posiekana
cebulkaogórki konserwowe lub jak u mnie
sałatka szwedzka
majonezZiemniaki należy pokroić w kostkę,
buraczki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,
ogórki pokroić w plasterki a
jajko zetrzeć na drobnych oczkach.
Śledzie pokroić w nie za duże dzwonka. Wszystko układamy warstwami:
śledzie,
cebulka,
majonez, ziemniaczki,
buraczki,
jajka,
majonez,
ogórki,
śledzie..... i tak aż nam się wszystko skończy a na wierzchu posypiemy
jajkami.