Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Maria Szkop
Średnia ocena potrawyOceń przepis (46 głosów)5 solonych
filetów śledziowych1 duża
cebula4
ogórki konserwowe3
ziemniaki3
buraczkimajonez (wg uznania)3
jajkapieprzŚledź pod pierzynką - sposób przygotowania:
Filety śledziowe zalej
wodą i mocz około 2 godzin. Następnie odsącz z
wody, zalej
mlekiem i mocz jeszcze pół godziny. Odsączone filety pokrój w cienkie paseczki.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
Buraki umyj i ugotuj w osobnym garnku, następnie ostudź i obierz.
Ogórki obierz.
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki.
Cebulę drobno posiekaj, trzy
ogórki i
ziemniaki pokrój w drobną kostkę.
Buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Jaja zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W przezroczystym naczyniu ułóż następujące warstwy:
śledzie,
cebula,
majonez,
ogórki,
ziemniaki,
majonez,
buraki,
majonez. Poszczególne warstwy możesz posypać
pieprzem. Wierzch sałatki posyp startymi
jajkami i udekoruj pokrojonym w pałeczki
ogórkiem kiszonym. Odstaw do lodówki na noc, aby smaki się przegryzły. Rada: najlepiej ułożyć
sałatkę w przezroczystym i szerokim naczyniu - będzie ładnie wyglądała i przy nakładaniu niedużej porcji będzie możliwość wzięcia wszystkich składników na raz. Ilość
majonezu zależy od Ciebie, jeśli lubisz sałatki z dużą ilością, możesz położyć grubsze warstwy.
Śledź pod pierzynką, czyli świątecznie kolorowa
sałatka, która cieszy oczy.
Kubki smakowe także
Śledź pod pierzynką, czyli świątecznie kolorowa
sałatka, która cieszy oczy.
Kubki smakowe także.
Śledź pod pierzynką, czyli świątecznie kolorowa
sałatka, która cieszy oczy.
Kubki smakowe także.
Śledź pod pierzynką, czyli świątecznie kolorowa
sałatka, która cieszy oczy.
Kubki smakowe także.
Sałatka śledziowa na święta - 7 pomysłów
). Źródło: Ugotuj.to Jak zrobić domowy
majonez Sałatka warstwowa z dodatkiem
buraków będzie się pięknie prezentować na świątecznym
stole. Aby było widać poszczególne warstwy, najlepiej zaserwować ją w szklanej misie.
Śledź pod pierzynką 5 solonych
filetów śledziowych 1 duża
cebula 4
ogórki konserwoweŚwięta dla zabieganych - zdążysz przygotować świąteczne dania w jeden dzień [PRZEPISY I LISTA ZAKUPÓW]
zostawić to na rano.
Śledź pod pierzynką 5 solonych
filetów śledziowych 1 duża
cebula 4
ogórki konserwowe 3
ziemniaki 3
buraczki majonez (wg uznania) 3
jajka pieprz Odsączone filety pokrój w cienkie paseczki.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
Buraki umyj i ugotuj w osobnym garnkuBohater świątecznego stołu
składników na raz. Ilość
majonezu zależy od Ciebie, jeśli lubisz sałatki z dużą ilością, możesz położyć grubsze warstwy.
Śledź pod pierzynką 5 solonych
filetów śledziowych 1 duża
cebula 4
ogórki konserwowe 3
ziemniaki 3
buraczki majonez (wg uznania) 3
jajka pieprz Filety śledziowe zalej
wodą i moczŚwiąteczne standardy
zarówno według przepisu, jak i własnego uznania.
Śledź pod pierzynką 5 solonych
filetów śledziowych 1 duża
cebula 4
ogórki konserwowe 3
ziemniaki 3
buraczki majonez (wg uznania) 3
jajka pieprz Filety śledziowe zalej
wodą i mocz około 2 godzin. Następnie odsącz z
wody, zalej
mlekiem i mocz jeszczeŚwięta ekonomicznie - kilka przepisów na niedrogie dania i wypieki
. Doprawiamy do smaku. Podajemy z
ciemnym pieczywem. Rada: Zwolennicy pikantnych smaków mogą dodać do sałatki
pieprz w całych ziarnach (np. zielony). Źródło: Ugotuj.to
Śledź pod pierzynką, czyli świątecznie kolorowa
sałatka, która cieszy oczy.
Kubki smakowe także Barszcz czerwony na domowym zakwasie nie