ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab z kością 1 kilogramówcebula 1 sztuksmalec 1 łyżek stołowychtymianek 2 łyżek deserowychrosół wołowy 1 szklanekdymka pęczki 3 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Schab umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Mięso zrumienić na smalcu ze wszystkich stron. Dodać posiekaną cebulę i tymianek, dusić na małym ogniu 45 minut, pod przykryciem, podlewając rosołem wołowym z kostki. Dymkę umyć i odciąć ciemnozielone końce. Stopić masło, dodać cukier i zeszklić na nim pokrojoną w duże kawałki dymkę. Dodać pozostałe masło, sól i pieprz. Przed podaniem odciąć mięso od kości i obłożyć je dymką.Uwagi:Dymkę można zastąpić porami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!!!! Very nice :)))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab z kością 1 kilogramówcebula 1 sztuksmalec 1 łyżek stołowychtymianek 2 łyżek deserowychrosół wołowy 1 szklanekdymka pęczki 3 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Schab umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Mięso zrumienić na smalcu ze wszystkich stron. Dodać posiekaną cebulę i tymianek, dusić na małym ogniu 45 minut, pod przykryciem, podlewając rosołem wołowym z kostki. Dymkę umyć i odciąć ciemnozielone końce. Stopić masło, dodać cukier i zeszklić na nim pokrojoną w duże kawałki dymkę. Dodać pozostałe masło, sól i pieprz. Przed podaniem odciąć mięso od kości i obłożyć je dymką.Uwagi:Dymkę można zastąpić porami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!!!! Very nice :)))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: