ßßß
 
            
         Też tak macie – mamo, zrób wreszcie zwykłego schabowego a nie jakieś wymyślne danie ? U mnie to słychać co jakiś czas i ulegam, ale ja panierowanych schabowych unikam, najmłodsze dziecię też jeśli wyjątkowo je mięso. Męskiej części realnych testerów moich blogowych dań zrobiłam więc klasyczne schabowe , a roladki zjadłyśmy sobie w kobiecym gronieMnie smakowały bardzo, bo pory lubię niezmiernie, a karmelizowane to już wyjątkowo.dwa plastry schabujasnozielona część poradwa plastry żółtego serasól, pieprz, majeranek, tymianektrochę oliwyłyżka masła, szczypta cukruolej do posmarowania patelniPlastry schabu rozbiłam, posypałam przyprawami , skropiłam oliwą i wstawiłam do lodówki na pół godziny. W międzyczasie pokroiłam jasnozieloną ( to moja ulubiona) część pora na półplasterki i zeszkliłam na maśle, lekko soląc i dodając sporą szczyptę cukru. Jak zmiękła, to ją odstawiłam do ostudzenia.Na kawałki schabu położyłam cienkie plastry żółtego sera, na to rozłożyłam karmelizowane pory. Zwinęłam ciasno roladki i położyłam je na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej, złączeniem do dołu, żeby się nie rozpadły. Smażyłam po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia .Dla mnie bomba, a kto woli zwykłe schabowe, ten trąbaSmacznego !
Też tak macie – mamo, zrób wreszcie zwykłego schabowego a nie jakieś wymyślne danie ? U mnie to słychać co jakiś czas i ulegam, ale ja panierowanych schabowych unikam, najmłodsze dziecię też jeśli wyjątkowo je mięso. Męskiej części realnych testerów moich blogowych dań zrobiłam więc klasyczne schabowe , a roladki zjadłyśmy sobie w kobiecym gronieMnie smakowały bardzo, bo pory lubię niezmiernie, a karmelizowane to już wyjątkowo.dwa plastry schabujasnozielona część poradwa plastry żółtego serasól, pieprz, majeranek, tymianektrochę oliwyłyżka masła, szczypta cukruolej do posmarowania patelniPlastry schabu rozbiłam, posypałam przyprawami , skropiłam oliwą i wstawiłam do lodówki na pół godziny. W międzyczasie pokroiłam jasnozieloną ( to moja ulubiona) część pora na półplasterki i zeszkliłam na maśle, lekko soląc i dodając sporą szczyptę cukru. Jak zmiękła, to ją odstawiłam do ostudzenia.Na kawałki schabu położyłam cienkie plastry żółtego sera, na to rozłożyłam karmelizowane pory. Zwinęłam ciasno roladki i położyłam je na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej, złączeniem do dołu, żeby się nie rozpadły. Smażyłam po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia .Dla mnie bomba, a kto woli zwykłe schabowe, ten trąbaSmacznego !