ßßß Cookit - przepis na Włoska kapusta z ciemnym ryżem

Włoska kapusta z ciemnym ryżem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
grzyby suszone według uznania
cebula 2 sztuk
ząbek czosnku 2 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
ryż ciemny 0.5 szklanek
pieprz biały według uznania
majeranek według uznania
kminek według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować ryż do miękkości. Umyć i namoczyć grzyby na około 2 godziny. Pokroić grzyby w drobną kostkę i ugotować (około 20 minut). Pokroić również w drobną kostkę cebulę i podsmażyć na patelni. Przełożyć do rondelka, dodać grzyby, ugotowany ryż i wszystko razem z przyprawami dokładnie wymieszać. Podzielić kapustę na liście. Większe liście sparzyć wrzątkiem, mniejsze lub porwane pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu. Zawijać z liści rulony z przygotowanym farszem ryżowym. Ułożyć rulony w rondlu, podlać wodą lub wywarem z grzybów i odrobiną oliwy i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Podawać udekorowane plasterkami pomidora i zieloną pietruszką.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/470/Wloska-kapusta-z-ciemnym-ryzem