Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
grzyby suszone według uznania
cebula 2 sztukząbek
czosnku 2 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
ryż ciemny 0.5 szklanek
pieprz biały według uznania
majeranek według uznania
kminek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
ryż do miękkości. Umyć i namoczyć
grzyby na około 2 godziny. Pokroić
grzyby w drobną kostkę i ugotować (około 20 minut). Pokroić również w drobną kostkę
cebulę i podsmażyć na patelni. Przełożyć do rondelka, dodać
grzyby, ugotowany
ryż i wszystko razem z przyprawami dokładnie wymieszać. Podzielić
kapustę na liście. Większe liście sparzyć wrzątkiem, mniejsze lub porwane pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu. Zawijać z liści rulony z przygotowanym farszem
ryżowym. Ułożyć rulony w rondlu, podlać
wodą lub
wywarem z
grzybów i odrobiną
oliwy i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Podawać udekorowane plasterkami
pomidora i zieloną
pietruszką.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: