ßßß Cookit - przepis na CEBULOWA very light!

CEBULOWA very light!

nazwa

Wykonanie

Składniki
Bulion
Włoszczyzna
1 cebula
1,5l wody
sól, pieprz do smaku
1-2 łyżki oliwy z oliwek
Zupa
5 sporych cebul
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1/8 łyżeczki białego pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Pora i cebulę kroimy i podsmażamy na brązowo. Włoszczyznę obieramy, zalewamy wodą, solimy i pieprzymy, dodajemy podsmażonego pora i cebulę i gotujemy wywar z jarzyn.
Cebule i czosnek obieramy, szatkujemy i podsmażamy na złocisto. Odmierzamy 1 litr wywaru, dodajemy do niego podsmażoną cebulę z czosnkiem, wsypujemy łyżeczkę majeranku, pieprzymy i zagotowujemy. Gorącą zupę blendujemy. Podajemy z chudym białym serem, kleksem z naturalnego jogurtu i poszatkowaną dymką lub szczypiorkiem.
Przepis od Małgosi @Gosiowo z niezrównanego forum Zuzla!
A o tym co przeżywają kubki smakowe mogę tylko napisać - Niebo w Gębie ;)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/01/cebulowa-very-light.html