Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier puder 200 gramów
migdały mielone 280 gramów
bułka tarta 8 łyżek stołowych
pomarańcza 2 sztuk
cukier puder 200 gramów
woda gorąca 1 łyżek stołowychsok z
pomarańczy 3 łyżek stołowych
pomarańcze kandyzowane według uznania
skórka pomarańczowa smażona według uznaniaWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem pudrem(200g), dodać porcjami mielone
migdały, skórkę otartą z 2
pomarańczy,
tartą bułkę, a na końcu sok z 2
pomarańczy. Z
białek ubić sztywną pianę i połączyć ją z masą. Masę przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.
Lukier: do
cukru pudru wlać łyżkę gorącej
wody i 3 łyżki
soku pomarańczowego. Ucierać, aż powstanie gładka biała masa.Polać nią wystudzone ciasto i zanim
lukier wyschnie, udekorować kandyzowanymi plasterkami
pomarańczy i smażoną
skórką pomarańczową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: