Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
szpinak 500 gramów
cebula 1 sztuk
ryż (ugotowany)0,5 szklanek
ser żółty 5 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
masło 3 gramówtłuszcz według uznanialistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
czosnek 2 ząbkiWykonanie:Oczyszczony
szpinak grubo posiekać (mrożone liście, rozmrozić i posiekać). Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać i zeszklić na łyżce
masła. Dodać
szpinak, wymieszać i dusić 5 minut pod przykryciem. Wymieszać z ugotowanym
ryżem, gęstą
śmietaną oraz
startym serem. Doprawić farsz posiekana
bazylią,
sola oraz
pieprzem.Umytym
pomidorom odkroić górna cześć i wydrążyć łyżeczka pestki, pozostawiając przy skórce warstwę miąższu.
Pomidory napełnić farszem. Położyć po kawałeczku
masła i przykryć odciętymi wierzchami. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiekać 25 minut w 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: