Czasami zupę trzeba zrobić szybko...Składniki dla 4 osób:3 średniej wielkości pomidorypuszka pomidorów pelati, czyli bez skórki :)duża cebula3 ząbki czosnkugarść bazylii3-4 kromki bagietkiwywar warzywny ok. 1 lłyżka masłałyżka śmietany do dekoracjisól, pieprz do smakuPomidory świeże obieramy ze skóry i drobno kroimy usuwając środki. Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Wrzucamy pomidory świeże i z puszki, chwilę podsmażamy. Dodajemy wywar i gotujemy przez 20-30 minut, wrzucamy pokrojoną bagietkę i bazylię, gotujemy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Miksujemy a potem przecieramy przez sitko. Gdyby zupa była za rzadka, można dodać jeszcze bagietki. Podajemy na talerzu udekorowane śmietaną.Zupę przygotowałam na warsztatach Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO.