Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegochuda
wieprzowina pokrojona w drobne paski 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 1/2 łyżek stołowych
białko 1/2 sztukmałe
pieczarki 10 dekagramów
olej 1 i 1/2 łyżek stołowychrosół 1 litrów
kostka rosołowa z kury 1/2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso wymieszać z
solą,
mąką ziemniaczaną i
białkiem.
Pieczarki dokładnie wypłukać i pokroić w plasterki. Następnie rozgrzać
olej w garnku i włożyć
mięso. Mieszając, smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Włożyć
pieczarki i smażyć ok. 2 minut. Wlać rosół, doprowadzić do wrzenia gotować 5-6 minut na małym ogniu. Dodać
sos sojowy i rozkruszoną
kostkę rosołową, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, gotować minutę. Przelać do gorącej wazy, podawać zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: