ßßß Cookit - przepis na Ryż z boczkiem i grzybami

Ryż z boczkiem i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 300 gramów
boczek wędzony 100 gramów
grzyby mrożone 150 gramów
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
szpinak mrożony 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
oliwa według uznania
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Uprażyć ryż na łyżce oliwy, wlać podwójną ilość osolonej wody i ugotować. Oczyszczona cebule posiekać, a boczek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło oraz łyżkę oliwy, wrzucić mrożone grzyby i kilka minut smażyć. Dodać cebule, boczek oraz mrożony szpinak. Mieszając, dusić kilka minut. Podlać winem i gotować 10 minut, aż odparuje. Dodać ryż, posypać startym parmezanem. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11219/Ryz-z-boczkiem-i-grzybami