ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokiełbaski białe surowe cienkie 6 sztuksałata karbowana 1 sztukseler naciowy 1 łodygapapryka żółta 1 sztukczosnek 1 ząbkiocet 1 łyżek stołowychmusztarda Dijon 1 łyżek deserowychparmezan według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Piec kiełbaski 20 minut w 150 stopniach, aż się zrumienią. Oczyszczoną, osuszoną sałatę porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczony seler pokroić na małe kawałeczki, a oczyszczoną paprykę w kostkę. Ostudzone kiełbaski pokroić na kawałki i wymieszać z warzywami.Sos: czyszczony, zmiażdżony czosnek wymieszać z solą, octem, tłuszczem z pieczenia kiełbasek oraz musztardą. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem.Sałatkę polać przygotowanym sosem i udekorować płatkami parmezanu ściętego obieraczką do warzyw.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: