ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso z jelenia 800 gramówcebula 3 sztukmargaryna 50 gramóworzech włoski 50 gramówliść laurowy 1 sztukkoncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowychpieprz, ziarno 1 łyżek deserowychcalvados 250 mililitrówjabłka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychzasmażka ciemna 2 łyżek stołowychsok jabłkowy 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone mięso podsmażyc na rozgrzanej margarynie ze wszystkich stron. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną w krążki cebulę, i też podsmażyć. Dodać ziarna pieprzu, liść laurowy oraz koncentrat pomidorowy. Wlać calvados oraz 250 ml wody i dusić ok. 90 minut. Pieczeń odstawić w ciepłe miejsce.Umyte jabłka przekroić na połowy, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Plastry podsmażyć na rozgrzanym maśle po 2 minuty z każdej strony i odstawić w ciepłe miejsce. Cukier skarmelizować na reszcie masła, wsypać orzechy, wlać sok jabłkowy, wymieszać i polać jabłka.Sos z pieczeni przecedzić przez sito, zaprawić zasmażką, doprawić solą i pieprzem.Pieczeń pokroić w plastry i podawać z sosem i jabłkami w orzechowej glazurze.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: wódzData: 2010-12-23Podsmażanie na margarynie jelenia to profanacja. Do tego służy sklarowane masło !!!!!!!!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso z jelenia 800 gramówcebula 3 sztukmargaryna 50 gramóworzech włoski 50 gramówliść laurowy 1 sztukkoncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowychpieprz, ziarno 1 łyżek deserowychcalvados 250 mililitrówjabłka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychzasmażka ciemna 2 łyżek stołowychsok jabłkowy 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone mięso podsmażyc na rozgrzanej margarynie ze wszystkich stron. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną w krążki cebulę, i też podsmażyć. Dodać ziarna pieprzu, liść laurowy oraz koncentrat pomidorowy. Wlać calvados oraz 250 ml wody i dusić ok. 90 minut. Pieczeń odstawić w ciepłe miejsce.Umyte jabłka przekroić na połowy, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Plastry podsmażyć na rozgrzanym maśle po 2 minuty z każdej strony i odstawić w ciepłe miejsce. Cukier skarmelizować na reszcie masła, wsypać orzechy, wlać sok jabłkowy, wymieszać i polać jabłka.Sos z pieczeni przecedzić przez sito, zaprawić zasmażką, doprawić solą i pieprzem.Pieczeń pokroić w plastry i podawać z sosem i jabłkami w orzechowej glazurze.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: wódzData: 2010-12-23Podsmażanie na margarynie jelenia to profanacja. Do tego służy sklarowane masło !!!!!!!!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: