ßßß
 
            
         Składnik2 pstrągi6 jabłek2 cebule1 łyżka masłaświeża bazylia ( może byc suszona 2 łyżeczki)sól, pieprzlistek laurowyWykonanieCebulę pokroić w piórka, jabłka w półtalarki , Połowę wrzucić do głębokiego rądla ,dodać masło i lekko poddusić . W tym czasie sprawić rybę ( sposób sprawiania w poradach) natrzeć solą i pieprzem do środka włożyć bazylię, ułożyć na jabłkach , pozostałą częścią przykryć pstrągi , dodać 1/2 szklanki wody lub bulionu i dusić na wolnym ogniu 25 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie ryba jest gotowa .
Składnik2 pstrągi6 jabłek2 cebule1 łyżka masłaświeża bazylia ( może byc suszona 2 łyżeczki)sól, pieprzlistek laurowyWykonanieCebulę pokroić w piórka, jabłka w półtalarki , Połowę wrzucić do głębokiego rądla ,dodać masło i lekko poddusić . W tym czasie sprawić rybę ( sposób sprawiania w poradach) natrzeć solą i pieprzem do środka włożyć bazylię, ułożyć na jabłkach , pozostałą częścią przykryć pstrągi , dodać 1/2 szklanki wody lub bulionu i dusić na wolnym ogniu 25 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie ryba jest gotowa .