ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z pieczarkami

Pstrąg z pieczarkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowych
pstrąg 2 sztuk
pieczarki 300 gramów
cytryna 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pstrągi skropić sokiem z jednej cytryny, posypać przyprawą jarzynową i natką pietruszki. Zawinąć w folię aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku 30 minut. Oczyszczone i pokrojone pieczarki usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Po upieczeniu wyjąć pstrągi z folii i obłożyć pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4496/Pstrag-z-pieczarkami