Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowych
pstrąg 2 sztuk
pieczarki 300 gramów
cytryna 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pstrągi skropić
sokiem z jednej
cytryny, posypać przyprawą jarzynową i
natką pietruszki. Zawinąć w folię aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku 30 minut. Oczyszczone i pokrojone
pieczarki usmażyć na
maśle, doprawić
solą i
pieprzem. Po upieczeniu wyjąć
pstrągi z folii i obłożyć
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: