ßßß Cookit - przepis na Zupa leśna

Zupa leśna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 20 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
żeberka wieprzowe 500 gramów
kapusta kiszona 500 gramów
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 5 ziarna
ziele angielske 3 ziarna
jałowiec 8 ziarna
śmietana 50 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby zalać wodą i pozostawić na noc. Rano ugotować. Oczyścić włoszczyznę. Oczyszczoną cebulę - opiec. Umyte żeberka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, cebulę, listek laurowy, ziarenka pieprzu, ziela i jałowca. Zalać 2 litrami gorącej wody i posolić. Gotować ok. 30 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie. Wywar przecedzić. Mięso obrać z kości, pokroić i odłożyć. Oczyszczoną kapustę, pokroić i zalać w garnku wywarem. Pokrojone grzyby wraz z wywarem dodać do zupy i gotować 30 minut. Dodać mięso, doprawić sola, pieprzem oraz cukrem. Kapuśniak można podawać z kleksem gęstej śmietany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10025/Zupa-lesna