Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
pieczarka 10 sztuk
vegeta według uznania
mąka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
mleko 0.5 szklanek
sól według uznania
olej według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Opłukane
mięso pokroić w drobną kostkę, oczyszczoną
cebulę przekroić na cztery części i pokroić na paski, oczyszczoną
paprykę też pokroić na niewielkie paski. Wszystkie te składniki włożyć na rozgrzaną patelnię, podlać
olejem i dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać oczyszczone i pokrojone drobno
pieczarki, doprawić przyprawą warzywną i mielonym
pieprzem. składniki mają być półmiękkie. Odstawić do przestudzenia.Przygotowanie ciasta:
mąkę,
mleko,
jajko i odrobinę
soli wymieszać łyżką w garnku.Ciasto ma być dość gęste, dodać przestudzony farsz i dobrze połączyć, doprawiając
solą. Łyżką kłaść na rozgrzany
olej, formując zgrabne placki i smażyć na rumiano z obu stron, na średnim ogniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: