ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopierś z kurczaka 1 sztukcebula 1 sztukpapryka 1 sztukpieczarka 10 sztukvegeta według uznaniamąka 1 szklanekjajko 1 sztukmleko 0.5 szklaneksól według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Opłukane mięso pokroić w drobną kostkę, oczyszczoną cebulę przekroić na cztery części i pokroić na paski, oczyszczoną paprykę też pokroić na niewielkie paski. Wszystkie te składniki włożyć na rozgrzaną patelnię, podlać olejem i dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki, doprawić przyprawą warzywną i mielonym pieprzem. składniki mają być półmiękkie. Odstawić do przestudzenia.Przygotowanie ciasta: mąkę, mleko, jajko i odrobinę soli wymieszać łyżką w garnku.Ciasto ma być dość gęste, dodać przestudzony farsz i dobrze połączyć, doprawiając solą. Łyżką kłaść na rozgrzany olej, formując zgrabne placki i smażyć na rumiano z obu stron, na średnim ogniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: