ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler 500 gramówcytryna 0,5 sztukjabłka 1 sztukmajonez 50 gramówśmietana 80 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaorzeszki pinii 40 gramówWykonanie:Oczyszczony seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i od razu skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 5 minut. Oczyszczone jabłko zetrzeć tez na grubych oczkach i wymieszać z selerem. Dodać majonez ze śmietaną. Mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Orzeszki zrumienić na suchej patelni.Sałatkę przełożyć na półmisek i posypać orzeszkami oraz udekorować.Uwagi:Orzeszki pinii można zastąpić posiekanymi orzechami włoskimi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: