ßßß
Biała rzodkiew nie jest najpopularniejszym warzywem wykorzystywanym w naszej kuchni. A szkoda, bo jest bardzo smaczna, ale także niezwykle zdrowa. Wszystko to dzięki licznym właściwościom rzodkiewki. Warzywo to znane jest ze swych walorów od kilku tysięcy lat i do dziś polecane jest jako bardzo wartościowy produkt. Korzystnie wpływa także na włosy i paznokcie.Składniki:1 biała rzodkiew2 średnie kwaśne jabłka2 łyżki majonezusok z 1/2 połówki cytrynysólpieprzWykonanie:Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Wrzucić do miski. Jabłka obrać , zetrzeć na tarce na o grubych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru soku i skropić sokiem z cytryny by jabłka nie ściemniały. Na koniec doprawić solą i pieprzem.