Wykonanie
Biała
rzodkiew nie jest najpopularniejszym warzywem wykorzystywanym w naszej kuchni. A szkoda, bo jest bardzo smaczna, ale także niezwykle zdrowa. Wszystko to dzięki licznym właściwościom
rzodkiewki. Warzywo to znane jest ze swych walorów od kilku tysięcy lat i do dziś polecane jest jako bardzo wartościowy produkt. Korzystnie wpływa także na włosy i paznokcie.Składniki:1 biała
rzodkiew2 średnie kwaśne
jabłka2 łyżki
majonezusok z 1/2 połówki
cytrynysólpieprzWykonanie:
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Wrzucić do miski.
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce na o grubych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru soku i skropić
sokiem z cytryny by
jabłka nie ściemniały. Na koniec doprawić
solą i
pieprzem.