Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 400 gramów
grzyby suszone 2 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 200 gramów
kiełbasa biała 200 gramów
jajka 8 sztuk
ziele angielskie 6 ziarna
liść laurowy 2 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
majeranek według uznaniażurek w płynie 0 , 5 litrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
włoszczyznę dość grubo pokroić. Namoczone, osączone
grzyby pokroić w paski. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczony
czosnek rozetrzeć z
solą.
Boczek pokroić w paski, a
kiełbasę w plasterki. Ugotowane na twardo
jajka obrać i pokroić na cząstki.Warzywa zalać
wodą, dodać
grzyby,
sól,
ziele angielskie oraz
listki laurowe i gotować pod przykryciem 30 minut.
Wywar przecedzić. pokrojona
kiełbasę i
boczek podsmażyć na
smalcu, dodać
majeranek oraz
cebulę i chwilę smażyć. Wszystko dodać do przecedzonego
wywaru i gotować jeszcze 40 minut. Wlać żurek, dodać
czosnek i gotować jeszcze 30 minut. Podawać z cząstkami
jajek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: