ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 400 gramówgrzyby suszone 2 sztukcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkiboczek wędzony 200 gramówkiełbasa biała 200 gramówjajka przepiórcze 8 sztukliść laurowy 2 sztukziele angielskie 5 ziarnakwas na żur 0 , 5 litrówsmalec 1 łyżek stołowychmajeranek według uznanianatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę dość grubo pokroić. Umyte grzyby namoczyć, osaczyć i pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę, a oczyszczony czo9sneki rozetrzeć z solą. Kiełbasę pokroić w plasterki, a boczek w paski. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić na połówki. Włoszczyznę zalać zimna woda, dodać pokrojone grzyby, listki laurowe ziarenka ziela, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem 35 minut. Wywar przecedzić, grzyby włożyć z powrotem. Na smalcu podsmażyć boczek i kiełbasę razem z majerankiem i cebulą. Wszystko dodać do wywaru i gotować jeszcze 10 minut. Wlać kiszony żur, dodać roztarty czosnek i gotować kolejne 10 minut. Podawać z jajkami i posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 400 gramówgrzyby suszone 2 sztukcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkiboczek wędzony 200 gramówkiełbasa biała 200 gramówjajka przepiórcze 8 sztukliść laurowy 2 sztukziele angielskie 5 ziarnakwas na żur 0 , 5 litrówsmalec 1 łyżek stołowychmajeranek według uznanianatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę dość grubo pokroić. Umyte grzyby namoczyć, osaczyć i pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę, a oczyszczony czo9sneki rozetrzeć z solą. Kiełbasę pokroić w plasterki, a boczek w paski. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić na połówki. Włoszczyznę zalać zimna woda, dodać pokrojone grzyby, listki laurowe ziarenka ziela, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem 35 minut. Wywar przecedzić, grzyby włożyć z powrotem. Na smalcu podsmażyć boczek i kiełbasę razem z majerankiem i cebulą. Wszystko dodać do wywaru i gotować jeszcze 10 minut. Wlać kiszony żur, dodać roztarty czosnek i gotować kolejne 10 minut. Podawać z jajkami i posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: