Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białka 3 sztuk
cukier 175 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
migdały mielone 300 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Utrzeć
białka,
cukier,
cukier waniliowy,
sól i
sok z cytryny. Odłożyć 7 łyżek masy, a do reszty dodać
migdały wymieszane z
cynamonem i wymieszać. Ciasto rozwałkować na wysypanej
cukrem pudrem stolnicy na grubość ok. 6 mm i wyciąć z niego różnej wielkości gwiazdki.
Ciasteczka ułożyć na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Na gwiazdkach ułożyć odłożona wcześniej masę. Piec ok. 25 minut w 150 stopniach, wystudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: