Wykonanie
« Powrót  Rejbak
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
słonina 250 gramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
kasza manna 500 gramów
jajka 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę
słoninę wysmażyć na wolnym ogniu, dodać posiekaną
cebulę, zeszklić i lekko przyrumienić. Na drobnej tarce zetrzeć oczyszczone
ziemniaki, odcisnąć
wodę i wymieszać z
kaszą manna oraz
jajkami. Masę wyrobić tak, aby była jednolita. Doprawić do smaku sol.a oraz
pieprzem. Dodać skwarki razem z
cebulą i częścią wytopionego tłuszczu. Wymieszać i przełożyć do dobrze natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 170 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: