ßßß Cookit - przepis na Rejbak

Rejbak

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Rejbak
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
słonina 250 gramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
kasza manna 500 gramów
jajka 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę słoninę wysmażyć na wolnym ogniu, dodać posiekaną cebulę, zeszklić i lekko przyrumienić. Na drobnej tarce zetrzeć oczyszczone ziemniaki, odcisnąć wodę i wymieszać z kaszą manna oraz jajkami. Masę wyrobić tak, aby była jednolita. Doprawić do smaku sol.a oraz pieprzem. Dodać skwarki razem z cebulą i częścią wytopionego tłuszczu. Wymieszać i przełożyć do dobrze natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11352/Rejbak