ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 1 sztukmasło roślinne 500 gramówsól 0,5 łyżek deserowychmąka 750 gramówpomidory 2 sztukpomidorki cherry 10 sztukmozzarella 250 gramówśmietana 1 szklanekbazylia według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: jajko, masło oraz sól rozetrzeć na jednolitą masę i dosypać przesiana mąkę. Lekko wyrobić, ale nie zagniatać. Odstawić na 2 godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu zagnieść i rozwałkować do rozmiaru formy. Podpiec w 180 stopniach przez 15 minut.Umyte pomidory malinowe i mozzarelle pokroić w grube plastry i razem z pomidorkami cherry ułożyć na podpieczonym cieście. Gęstą śmietanę doprawić solą, pieprzem oraz bazylia i wylać na tartę. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: