Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 1 sztuk
masło roślinne 500 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
mąka 750 gramów
pomidory 2 sztuk
pomidorki cherry 10 sztuk
mozzarella 250 gramów
śmietana 1 szklanek
bazylia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto:
jajko,
masło oraz
sól rozetrzeć na jednolitą masę i dosypać przesiana
mąkę. Lekko wyrobić, ale nie zagniatać. Odstawić na 2 godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu zagnieść i rozwałkować do rozmiaru formy. Podpiec w 180 stopniach przez 15 minut.Umyte
pomidory malinowe i
mozzarelle pokroić w grube plastry i razem z
pomidorkami cherry ułożyć na podpieczonym cieście. Gęstą
śmietanę doprawić
solą,
pieprzem oraz
bazylia i wylać na tartę. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: