ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3 szklanekmargaryna 0.5 kosteksmalec 2 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychcukier 0.5 szklanekcukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniażółtko 4 sztukmak 1 sztukbiałko 4 sztukwiórki kokosowe 150 gramówWykonanie:Na stolnicy z podanych składników wyrobić kruche ciasto i wyłożyć nim dno dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia(mąka, margaryna, smalec, śmietana, cukier, cukier waniliowy, szczypta soli, żółtka). Masę makowa wymieszać w miseczce i rozłożyć równomiernie na cieście.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wiórkami i rozłożyć na maku. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: