ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopstrągi 1 kilogramówmasło 3 łyżek stołowychwino białe wytrawne 1,5 szklanekmąka 3 łyżek stołowychrzeżucha według uznaniagałka muszkatołowa 1 szczyptagoździki 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sprawione ryby opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i ułożyć w brytfannie wysmarowanej łyżką masła. Pozostałe masło roztopić i polać nim ryby. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, gdy ryby lekko się zrumienia polać je winem, oprószyć gałką i mielonymi goździkami. Przykryć i piec jeszcze ok. 15 min. Miękkie wyłożyć na półmisek, uważając, by się nie rozpadły, posypać posiekaną rzeżuchą. Podawać na gorąco z ziemniakami z wody i zieloną sałatą lub z pieczywem i piklami.Uwagi:Pstrągi można zastąpić niesolonymi śledziami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: