Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mak 300 gramówpszenica 200 gramów
miód 200 gramów
rodzynki 100 gramów
migdały 100 gramów
orzechy 100 gramów
wiśnie kandyzowane 100 gramów
figi 100 gramów
śliwki suszone 100 gramów
skórka pomarańczowa według uznania
skórka cytrynowa 2 łyżek stołowychlaska
wanili 0,5 sztuk
cytryna 1 sztuk
rum 50 gramówWykonanie:Pszenicę umyć i namoczyć na noc, gotować ok. 40 minut do miękkości, osaczyć.
Mak sparzyć i zemleć dwukrotnie, wymieszać z ugotowana pszenicą,
miodem i umytymi
bakaliami skropionymi
rumem. Przyprawić
sokiem z cytryny i startą
wanilią. Odstawić do lodówki pod przykryciem, na 30 minut. Przed podaniem kutię przełożyć do salaterek i podawać z
ciasteczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: