Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
leszcz 1 kilogramów
włoszczyzna 300 gramów
cebula 2 sztuk
pieczarka 100 gramów
śmietana 200 gramów
masło 40 gramów
mąka 20 gramów
pieprz według uznania
majeranek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
imbir według uznania
sól według uznania
przyprawa do zup według uznaniaWykonanie:
Rybę sprawić, wyfiletować, pokroić w wąskie paski, następnie dusić na połowie
masła na małym ogniu przez 10 minut. Warzywa i
grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki, dodać pozostałe
masło i szklankę
wody. Miękkie, ale nie rozpadające się warzywa podprawić
mąką rozmieszaną ze
śmietaną, posolić, dodać
przyprawy i na końcu uduszoną oddzielnie
rybę. Dusić razem około 10 minut. Podawać z
ziemniakami.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: