Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 5 sztuk
grzyby suszone według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
jajko 4 sztuk
sól według uznania
koperek według uznania
kminek według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostką i ugotować razem z
grzybami (uprzednio moczonymi kilka godzin w
mleku) i
kminkiem w osolonej wodzie. Do zupy dodać rozmieszaną ze
śmietaną mąkę i krótko gotować. Na koniec posypać
koperkiem i do każdej porcji podać
jajko ugotowane na twardo.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: