Wykonanie
Co powiecie na koperkowa zupę z lanymi kluseczkami???Ja jestem bardzo za!!, jest smaczna, delikatna i syta ;)Ostatnio ugotowałam sporo
bulionu i mam pełno pomysłów na zupy ;)Pomidorowa, pieczarkowa, krupnik, ogórkowa no i koperkowa na szybko ;)
Składniki:1 litr
bulionu1/2 pęczka
koperku1-2 łyżki
śmietanylane kluski: 1
jajko, 2-3 łyżki
mąki,
sólPrzygotowanie:
Koperek umyj i drobno pokrój.Do gotującego się
bulionu dodać
koperek i
śmietanę rozrobioną w odrobinie gorącego
bulionu.Przygotuj lane kluski.
Jajko rozbij z
mąką i
solą. Masa musi być gęsta ale jeszcze na tyle rzadka, aby lała się strumieniem do zupy.Zagotuj zupę i podawaj ciepłe.Smacznego ;)