ßßß Cookit - przepis na Sałatka nicejska z tuńczykiem

Sałatka nicejska z tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa 250 gramów
pomidory 200 gramów
jajka 4 sztuk
sałata rzymska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
oliwki czarne 80 gramów
ocet winny 6 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
cytryna - plasterki według uznania
bazylia - gałązki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Fasolkę oczyścić, przyciąć i gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Umyte większe pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczona sałatę pokroić w cienkie paseczki, a cebule w talarki. Osączonego z zalewy tuńczyka rozdrobnić widelcem. przygotowane składniki porcjami ułożyć na talerzach i obłożyć oliwkami. Ocet utrzeć z pieprzem, cukrem i solą, wymieszać z oliwą i polać sałatkę. Udekorować plasterkami cytryny i bazylią.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Sałatki
Komentarze:
Autor: ech
Data: 2011-03-10
A gdzież to zagubiła Pani ziemniaki, hę?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9378/Salatka-nicejska-z-tunczykiem