Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa 250 gramów
pomidory 200 gramów
jajka 4 sztuk
sałata rzymska 1 sztuk
cebula 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
oliwki czarne 80 gramów
ocet winny 6 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
cytryna - plasterki według uznania
bazylia - gałązki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Fasolkę oczyścić, przyciąć i gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna
wodą i osączyć.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Umyte większe
pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczona
sałatę pokroić w cienkie paseczki, a
cebule w talarki. Osączonego z zalewy
tuńczyka rozdrobnić widelcem. przygotowane składniki porcjami ułożyć na talerzach i obłożyć
oliwkami.
Ocet utrzeć z
pieprzem,
cukrem i
solą, wymieszać z
oliwą i polać
sałatkę. Udekorować plasterkami
cytryny i
bazylią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajPotrawy z RybSałatkiKomentarze:Autor: echData: 2011-03-10A gdzież to zagubiła Pani
ziemniaki, hę?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: