ßßß Cookit - przepis na Roladki z szynki faszerowane jajkiem

Roladki z szynki faszerowane jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka w plastrach 300 gramów
jajka 4 sztuk
chrzan 2 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo, obrane i drobno posiekane jajka wymieszać z tartym chrzanem, majonezem oraz posiekaną natką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na każdy plaster szynki nałożyć łyżeczkę farszu i zwinąć, formując roladki. Związać każdą ozdobnie szczypiorkiem. Danie można udekorować posiekanymi marynowanymi grzybami lub papryką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11702/Roladki-z-szynki-faszerowane-jajkiem