Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szynka w plastrach 300 gramów
jajka 4 sztuk
chrzan 2 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane i drobno posiekane
jajka wymieszać z tartym
chrzanem,
majonezem oraz posiekaną
natką. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Na każdy plaster
szynki nałożyć łyżeczkę farszu i zwinąć, formując roladki. Związać każdą ozdobnie
szczypiorkiem. Danie można udekorować posiekanymi
marynowanymi grzybami lub
papryką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: