Kolorowe, wiosenne jajeczka, w sam raz na wielkanocny stół :) Przepis jest bardzo krótki i prosty w wykonaniu. Jak zawsze zostało mi trochę farszu, więc nadziałam nim wafelki w kształcie jajek (można je kupić w większych supermarketach).Składniki:6 jajek120 g szynki1 czubata łyżka chrzanu4 czubate łyżki majonezupół łyżeczki solipół łyżeczki pieprzurzodkiewka i szczypiorek do dekoracjiWykonanie:Jajka ugotować na twardo i obrać. Delikatnie wyjąć żółtka z białek.Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Żółtka, szynkę, chrzan, majonez, sól i pieprz zmielić w blenderze.Wersja bez blendera: szynkę pokroić nożem w drobniutką kostkę. Żółtka rozdrobnić widelcem i połączyć z resztą składników.Jajka nadziać i udekorować szprycą.Opcjonalnie udekorować półplasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem.Smacznego :)