Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
twarożek kremowy 200 gramów
jajka 4 sztuk
jabłka 400 gramów
miód 1 łyżek stołowych
migdały 1 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól 0,5 łyżek deserowych
mleko 3 łyżek stołowych
olej według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Żółtka wymieszać z przesianą
mąką, oczyszczonymi, startymi
jabłkami,
serem,
miodem oraz posiekanymi
migdałami, posolić, przyprawić gałką oraz
cynamonem. Jeśli masa będzie za gęsta, to dodać kilka łyżek
mleka. Na końcu dodać piane z
białek ubitą na sztywno i połączyć delikatnie. Na rozgrzanym na patelni
oleju kłaść łyżką porcje ciasta, formując zgrabne placuszki, smażyć je z obu stron na jasno złoty kolor. Osączać na papierowym ręczniku, posypać
cukrem pudrem i podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: