ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegookoń 720 gramówpor 4 sztukpomidor konserwowy 8 sztukcytryna 1 sztukkapary 2 łyżek deserowycholiwki czarne 2 łyżek deserowychrosół z drobiu 1 dekalitrówocet balsamiczny według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Obierz pory zachowując tylko ich białą część. Opłucz je, a następnie podziel na 3 części, krojąc lekko skośnie. Podgrzej naczynie, wyłącz temperaturę, a następnie wlej do naczynia trochę oliwy i rozłóż na niej kawałki pora. Duś pilnując by nie zmieniły koloru, potem zalej wywarem z drobiu. Przykryj i gotuj do chwili, gdy będą miękkie. Przez ten czas pokrój konserwowe pomidory na kawałki, jak na zupę jarzynową, a oliwki wzdłuż na dwie części. Następnie podgrzej drugą płaską patelnię, obniż temperaturę do minimum, następnie rozłóż na patelni kawałki okonia, uprzednio osuszone i lekko posmarowane oliwą. Okonia lekko podsmaż na złoty kolor z obu stron.Rozłóż białe części duszonych porów na talerzu, dołóż kawałki okonia, następnie dodaj oliwki, plasterki cytryny, kapary. Małe kawałki konserwowych pomidorów włóż na patelnię, która służyła do smażenia okonia, pokrop odrobiną octu i soku z gotowanych porów. Zalej tym sosem okonia, przybierając go warzywami, następnie dodaj trochę oliwy z oliwek.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: