ßßß Cookit - przepis na Grecka przekąska z tuńczykiem

Grecka przekąska z tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryny 4 sztuk
tuńczyk w oliwie 1 puszka
oliwki czarne 16 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane, sparzone cytryny osuszyć. Odciąć koniec, a z drugiej strony odciąć tyle, aby można było owoc postawić. Łyżeczką wydrążyć miąższ, usunąć pestki i podzielić na pół. Jedna część bardzo drobno posiekać. Osączyć tuńczyka, a oliwki drobno pokroić i wymieszać z posiekanym miąższem cytrynowym. Skropić oliwą, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tym nadzieniem napełnić cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Grecka
Potrawy z Ryb
Sałatki
Komentarze:
Autor: wkMYJqEmOhHXQfpYw
Data: 2012-11-15
Ala pisze:Zrobilam wczoraj te roglaiki, wyszly pycha i po prostu rozplywaja sie w ustach ! Zrobilam jedna partie z dzemem truskawkowym a druga z jezynowym. Z przepisu wychodzi ich naprawde bardzo duzo , bardzo tani i wydajny przepis. Dzieki dziewczyny i lece po kolejnego do kuchni !
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12010/Grecka-przekaska-z-tunczykiem