Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 1/2 sztuk
tuńczyk w oleju w kawałkach 1 puszka
parmezan 1 sztuk
oliwki czarne bez pestek 10 sztuk
sos boloński 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W dużym garnku z pokrywka wstawić
wodę na
makaron(nie sypać do niej
soli ani nie dodawać
oleju).Teraz wrzucić na patelnię
tuńczyka i smażyć go 2 min, ciągle mieszając. Do
tuńczyka wlać
sos boloński i podgrzewać razem ok 3 min.
Oliwki pokroić w krążki i wrzucić do sosu. Dodać rozgniecione ząbki
czosnku i doprawić
solą i
pieprzem. gdy
woda w garnku zacznie wrzeć wsypać do niej łyżkę
soli i włożyć
makaron, gotować tyle minut ile podano na opakowaniu, mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu odcedzić i od razu wrzucić do sosu. Całość wymieszać. porcję spaghetti na talerzu posypać
parmezanem.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z RybKomentarze:Autor: ankatoki1980Data: 2009-08-24sos z paczki, jest bez
mięsa dobrze smakuje. jesli ktoś woli może zrobić z
przecieru pomidorowego :)Autor: JagaData: 2009-07-02
Mięso (
sos boloński) z
rybą ?Autor: monpol6Data: 2009-04-26Smaczne jadłam :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: