ßßß Cookit - przepis na Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
spaghetti 1/2 sztuk
tuńczyk w oleju w kawałkach 1 puszka
parmezan 1 sztuk
oliwki czarne bez pestek 10 sztuk
sos boloński 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
W dużym garnku z pokrywka wstawić wodę na makaron(nie sypać do niej soli ani nie dodawać oleju).Teraz wrzucić na patelnię tuńczyka i smażyć go 2 min, ciągle mieszając. Do tuńczyka wlać sos boloński i podgrzewać razem ok 3 min. Oliwki pokroić w krążki i wrzucić do sosu. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i doprawić solą i pieprzem. gdy woda w garnku zacznie wrzeć wsypać do niej łyżkę soli i włożyć makaron, gotować tyle minut ile podano na opakowaniu, mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu odcedzić i od razu wrzucić do sosu. Całość wymieszać. porcję spaghetti na talerzu posypać parmezanem.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: ankatoki1980
Data: 2009-08-24
sos z paczki, jest bez mięsa dobrze smakuje. jesli ktoś woli może zrobić z przecieru pomidorowego :)
Autor: Jaga
Data: 2009-07-02
Mięso (sos boloński) z rybą ?
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Smaczne jadłam :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7925/Spaghetti-z-tunczykiem