ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 500 gramówbakłażany 1 sztukcukinia 1 sztukpomidory 3 sztukcebula 2 sztukpapryka kolorowa 3 sztukczosnek 3 ząbkioliwa 0,5 szklanekzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychśmietana kwaśna 200 mililitrówpapryka mielona według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone warzywa: bakłażan, cukinię i pomidory pokroić na spore kawałki. Oczyszczoną paprykę pokroić w grubą kostkę. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złoto ze wszystkich stron w niewielkiej ilości oliwy. Wyjąć z garnka i trzymać w cieple. Pozostałą oliwę wlać do garnka. Zrumienić cebulę i czosnek, dodać paprykę, a po chwili bakłażan i cukinię, chwilę smażyć. Do warzyw włożyć mięso i dodać pomidory. Oprószyć papryką mieloną i ziołami. Gotować 15 minut. Dodać śmietanę i gotować jeszcze 10 minut, cały czas mieszając. Podawać z ryżem lub makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: