Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 500 gramów
bakłażany 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
cebula 2 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 0,5 szklanek
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
śmietana kwaśna 200 mililitrów
papryka mielona według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone warzywa:
bakłażan,
cukinię i
pomidory pokroić na spore kawałki. Oczyszczoną
paprykę pokroić w grubą kostkę. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać.
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć
solą i
pieprzem, obsmażyć na złoto ze wszystkich stron w niewielkiej ilości
oliwy. Wyjąć z garnka i trzymać w cieple. Pozostałą
oliwę wlać do garnka. Zrumienić
cebulę i
czosnek, dodać
paprykę, a po chwili
bakłażan i
cukinię, chwilę smażyć. Do warzyw włożyć
mięso i dodać
pomidory. Oprószyć
papryką mieloną i
ziołami. Gotować 15 minut. Dodać
śmietanę i gotować jeszcze 10 minut, cały czas mieszając. Podawać z
ryżem lub
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: