ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 1 sztukpomidory 1 sztukpapryka 0,5 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 - 2 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychzioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaparmezan 100 gramówparówki cienkie 8 sztukkeczup 2 - 3 łyżek stołowychWykonanie:Cukinię, pomidor, cebulę i czosnek umyć, oczyścić, obrać i posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Włożyć warzywa i smażyć 3 min, mieszając. Odstawić z ognia. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem. Ostudzić, wymieszać z startym parmezanem. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż i ułożyć w przygotowanym naczyniu. Nałożyć do środka przeciętych parówek farsz. Polać keczupem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 15 min.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: