Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
papryka 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 - 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
parmezan 100 gramów
parówki cienkie 8 sztuk
keczup 2 - 3 łyżek stołowychWykonanie:
Cukinię,
pomidor,
cebulę i
czosnek umyć, oczyścić, obrać i posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oliwy. Włożyć warzywa i smażyć 3 min, mieszając. Odstawić z ognia. Doprawić do smaku
ziołami,
solą i
pieprzem. Ostudzić, wymieszać z startym
parmezanem. Naczynie do zapiekania posmarować
oliwą.
Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż i ułożyć w przygotowanym naczyniu. Nałożyć do środka przeciętych
parówek farsz. Polać
keczupem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 15 min.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: