Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa ziołowa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
twarożek wiejski granulowany 200 gramów
jajka 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
fasola czerwona 1 puszka
ziemniaki 4 sztukWykonanie:Wyszorowane, osuszone
ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 45 minut w 200 stopniach, aż będą miękkie.
Fasole osączyć z zalewy. Oczyszczona
cebule i
czosnek drobno posiekać, a
pomidory pokroić w niewielka kostkę, odrzucając pestki.
Ogórki oraz obrane ze skorupek
jajka pokroić w kostkę. Do miski włożyć rozdrobnione składniki, dodać
twarożek,
zioła,
sól oraz
pieprz do smaku. Skropić
oliwą i wymieszać. Upieczone
ziemniaki odwinąć z folii, ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż na pół. Miąższ lekko rozgnieść widelcem, a na wierzchu ułożyć porcję nadzienia i podawać.Uwagi:
Jajka uprzednio ugotować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: