ßßß Cookit - przepis na Pieczone ziemniaki faszerowane

Pieczone ziemniaki faszerowane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwa ziołowa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
twarożek wiejski granulowany 200 gramów
jajka 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
fasola czerwona 1 puszka
ziemniaki 4 sztuk
Wykonanie:
Wyszorowane, osuszone ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 45 minut w 200 stopniach, aż będą miękkie. Fasole osączyć z zalewy. Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać, a pomidory pokroić w niewielka kostkę, odrzucając pestki. Ogórki oraz obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę. Do miski włożyć rozdrobnione składniki, dodać twarożek, zioła, sól oraz pieprz do smaku. Skropić oliwą i wymieszać. Upieczone ziemniaki odwinąć z folii, ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż na pół. Miąższ lekko rozgnieść widelcem, a na wierzchu ułożyć porcję nadzienia i podawać.
Uwagi:
Jajka uprzednio ugotować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9281/Pieczone-ziemniaki-faszerowane