ßßß Cookit - przepis na Rosół z ziołowymi kluseczkami

Rosół z ziołowymi kluseczkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
rosół z wołowiny 3 i 1/2 szklanek
pieczarki 100 gramów
jaja 2 sztuk
mleko 1/2 szklanek
natka pietruszki 1/2 sztuk
natka koperku 1/2 sztuk
soli 1 szczypta
pieprz według uznania
mielona gałka muszkatołowa według uznania
listki trybuli do przybrania według uznania
tłuszcz do wysmarowania formy według uznania
Wykonanie:
Roztrzepać jaja i mąkę. Doprawić sofą, pieprzem i gałką muszkatołową. Natkę i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do roztrzepanych jaj. Masę jajeczną wlać do płaskiej, natłuszczonej foremki i pozostawić pod przykryciem w gorącej kąpieli wodnej na małym ogniu przez 30 minut, aż masa się zetnie. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Rosół z wołowiny zagotować i przez 2-3 minuty gotować w nim pieczarki. Masę jajeczną wyjąć z foremki, pokroić na małe kostki i dodać do rosołu. Zupę wlać do filiżanek i podawać przybraną listkami trybuli
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6825/Rosol-z-ziolowymi-kluseczkami