Wykonanie
Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na
jajka faszerowane z
pieczarkami, jest to jedna z moich ulubionych przystawek. Mam dla Was przygotowanych już kilka przepisów i nie
mogę się doczekać aż umieszczę je tutaj ;) Każdego dnia dochodzi nowy przepis do listy na bloga. Kochani przy okazji chciałabym Wam podziękować za 3000 wyświetleń w ciągu równo miesiąca, tak! dzisiaj mija miesiąc tego bloga i wiecie co? nie żałuję że zawiesiłam poprzedniego i założyłam tego ;) Jesteście wspaniali!
Składniki:6 dużych
jajek400 g
pieczarek2 łyżki
majonezusól i
pieprz do smakuew.
koperek (ja nie dodaję, gdyż moim zdaniem na zbyt intensywny smak)Przygotowanie:Na początku należy ugotować
jajka na twardo, w międzyczasie myjemy, obieramy i ścieramy
pieczarki na największych oczkach, następnie je dusimy na patelni.
Jajka i
pieczarki pozostawiamy do ostygnięcia, po tym czasie obieramy wszystkie
jajka i przekrawamy je wzdłuż na pół. Z każdego
jajka delikatnie wyjmujemy
żółtka i wkładamy je do miseczki, a
białka układamy na talerzu.
Żółtka dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy z
pieczarkami oraz 2 łyżkami
majonezu, doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Bierzemy każde
białko po kolei i dokładnie je wypełniamy naszym farszem na długości całego
jajka.POWODZENIA I SMACZNEGO!
Moja propozycja podania:
Petite Princesse