Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 200 gramów
bulion warzywny 1 kostek
papryka czerwona 4 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
dymka 2 sztuk
pieczarki 100 gramów
olej 2 łyżek stołowych
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
parmezan 100 gramów
bazylia 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Litr
wody zagotować z rozpuszczoną kostka
bulionową. Do wrzątku włożyć
torebki z
ryżem, zagotować i gotować 15 minut, osączyć, ostudzić. Warzywa umyć i osuszyć. Z
papryk czerwonych odkroić wzdłuż szerokie paski miąższu i wyjąć przez otwory pestki, a odcięte kawałki pokroić w kostkę razem z
papryką żółtą i zielona oraz
pomidorami. Oczyszczoną
chili posiekać w drobną kostkę. Oczyszczoną, posiekana
dymkę podsmażyć na
oleju razem z pokrojonymi
pieczarkami. Ostudzony
ryż wyłożyć do miski i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojona
paprykę,
pomidory,
dymkę z
pieczarkami, rozdrobnionego
tuńczyka z puszki oraz starty
parmezan. Mieszając, doprawić posiekaną
bazylią, rozdrobnionym
czosnkiem,
sola oraz
pieprzem. Farsz włożyć do wydrążonych
papryk.
Papryki zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Folię aluminiowa można zastąpić pergaminem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: