ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z kiełkami sojowymi

Zupa pieczarkowa z kiełkami sojowymi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieczarka 75 dekagramów
wywar z jarzyn 1 litrów
makaron z mąki żytniej 10 dekagramów
jajko 4 sztuk
trawa cytrynowa 1 sztuk
curry 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 3 łyżek stołowych
kiełki soi 25 dekagramów
Wykonanie:
Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę włoszczyznę i krążki cebuli. Dodać pieczarki pokrojone na ćwiartki, zalać wywarem i gotować przez 15 minut. Makaron rozdrobnić na małe kawałki, a rozbite jajka zmieszać ze szczypiorkiem, doprawić curry i solą. Masę jajeczną podzielić na 2 części. Z każdej na patelni, na rozgrzanym tłuszczu usmażyc olej. Zdjąć z patelni, zwinąć w ruloniki. Następnie powrócić do gotującej się zupy. Dodać kiełki sojowe i makaron, gotować 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojone w paseczki omlety.
Uwagi:
Wywaru z warzyw może być bulion "wegetariański"
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1003/Zupa-pieczarkowa-z-kielkami-sojowymi