Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 300 gramów
serek śmietankowy 500 gramów
jajko 3 sztuk
kawa rozpuszczalna 2 łyżek stołowych
alkohol 3 łyżek stołowych
czekolada w proszku 3 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
galaretka truskawkowa 1 sztuk
wiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:
Kawę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej
wody, ostudzić i wlać
alkohol.
Żółtka utrzeć z
cukrem i
serkiem na puszystą masę.
Białka ubić na sztywno i połączyć z
serkiem. Średniej wielkości kwadratową blaszkę wyłożyć
biszkoptami, zanurzając je na moment w
kawie z
alkoholem. Na biszkoptach rozłożyć połowę masy serowej i oprószyć ją połową
czekolady w proszku. Teraz ułożyć drugą warstwę nasączonych w
kawie ciastek, wyłożyć na nią resztę kremu, posypać
czekolada w proszku i znowu przykryć nasączonymi
biszkoptami.
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać
biszkopty, wstawić do lodówki na 4 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Cóż za oryginalny pomysł! ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: